Faren ved ransomware for virksomheder

safe_harbor

Hvad er ransomware?

Ordet “ransomware” begyndte for alvor at dukke op i medierne i starten af 2015.

Alene i første kvartal var der mere end 800.000 ransomware relaterede angreb over hele verden, ifølge vicedirektør i HEAT Software Matthew Walker.
Tidligere var malwaren oftest gemt i Office filer men efter en større indsats mod dette, er de kriminelle begyndt at bruge JavaScripts istedet og den skadelige fil udstyres med en falsk filendelse så brugeren oftest ikke fatter mistanke.

Hvor mange virksomheder rammes af ransomware angreb?

Ifølge IT-branchen bliver mere end hver tiende danske virksomhed ramt af denne slags angreb alene det seneste år og en femtedel af de ramte har tabt mere end 200.000 kr. på hændelsen. Dermed kan et angreb fra denne type malware være med til ødelægge en lille virksomhed, hvis de ikke har taget de rette forholdsregler.

ransomware_artikel_malware-i-dk

cyberangreb_artikel_ransomware

Hvilken trussel udgør ransomware?

Ransomware kan inficere et IT-system på to måder:

  1. Brugeren downloader en fil gennem en kompromitteret hjemmeside eller mail fra en falsk afsender hvorefter malwaren afvikler koden lokalt og får adgang til brugerens data.
    1. Derefter bliver alle data krypteret og låst indtil brugeren betaler løsesummen.
  1. Den kriminelle anvender værktøjer, der finder sårbarheder i en server, indsamler data og informationer omkring netværket og efterfølgende krypteres systemet og der kommer et krav om løsepenge til brugerne af serveren. Samtidig er der risiko for at flere maskiner kan rammes ved sådanne angreb.

Hvorfor vælge TD-K?

Hos TD-K er sikkerhed et nøgleord. For os er det vigtigt at kunden kan føle sig sikker ved at bruge vores sikkerhedsprodukter og dermed ikke skal bekymre sig om at bruge kostbar tid og energi på udvælgelse, afprøvning, planlægning, opdatering og rapportering af malware trusler.

Alt dette klarer TD-K med Administreret Beskyttelse. Her benyttes Bitdefender teknologien, der har klaret sig glimrende i flere tests og med denne løsning er hele systemet dækket ind over for selv de værste trusler – herunder ransomware. Derudover kan vi også hjælpe dig med backup af dine data, så de altid er gemt sikkert og kan gendannes i tilfælde af et ransomware angreb.

Som virksomhed får du en sikkerheds service, der er helt fremme i skoene også før truslen overhovedet har udviklet sig til et problem.

Du får blandt andet:

  • Proaktiv beskyttelse
  • Bitdefender anti-virus og anti-spyware
  • Regelbaseret blokering af adfærd
  • Malware sporing og desinfektion

På den måde kan du med Administreret Beskyttelse fra TD-K, trygt klare arbejdsopgaverne og slippe for bekymringer om virksomhedens data er udsat for trusler eller ej.