7 gode råd til bedre IT-sikkerhed

 

Har jeres virksomhed styr på IT-sikkerheden? I takt med digitaliseringen ser vi en eksplosiv vækst i IT-kriminalitet, og hver dag rammes nye virksomheder af hacking og ondsindet malware. Cybertruslen vedrører alle virksomheder, uanset størrelse. Vi giver her 7 konkrete råd til bedre IT-sikkerhed i jeres virksomhed.

 

1. Opdater IT-systemer og programmer

Kendte sårbarheder i styresystemer, apps og programmer bliver ofte udnyttet af hackere. Derfor bør I altid sørge for at holde disse opdateret. Det er især vigtigt, at internetbrowsere- og udvidelser som Java, Adobe osv. holdes opdateret. Med Managed Security fra TD-K opdateres jeres computere automatisk. I kan læse mere om vores IT-sikkerhedsløsninger her.

 

2. Installer antivirusprogram

Installer altid en sikkerhedspakke der som minimum indeholder en firewall, et antivirus program, et spamfilter og et phishingfilter. Det er ligeledes vigtigt, at jeres sikkerhedspakke hele tiden holdes opdateret. TD-K benytter antivirus fra BitDefender, som er en af verdens bedste udbydere. 

 

3. Tag backup

Backup er ligesom en forsikring; man håber aldrig at få brug for den! Nogle informationer kan være altafgørende for jeres virksomheds økonomi og troværdighed, og det kan derfor have store konsekvenser, hvis jeres data mistes eller kommer i de forkerte hænder.

 

4. Brug gode kodeord

Beskyt adgangen til jeres virksomheds PC’er, smartphones og tablets med adgangskoder. Brug lange passwords med både tal, tegn og bogstaver. Skift jævnligt password, og benyt forskellige passwords til forskellige tjenester. Derved undgår I, at afsløringen af et enkelt password, giver adgang til alle jeres tjenester. Passwords bør ikke indeholde fødselsdage, navnet på kæledyr og lignende.

 

5. Pas på falske e-mails

Pas på falske e-mails (phishing). Man bør aldrig klikke på links eller vedhæftede dokumenter i e-mails, som man ikke er 100% sikker på kommer fra en troværdig kilde. Husk at man ikke kan være sikker på, at en e-mail rent faktisk kommer fra den, der står som afsender! IT-kriminelle benytter ofte SKAT, banker, postvæsnet m.v. som afsender på falske e-mails. Vi anbefaler derfor, at jeres virksomhed benytter et avanceret spamfilter-system, der fjerner spammails, inden de rammer jeres indbakker.

 

6. Indstil sikkerhedsniveau i browser

Et besøg på en hjemmeside kan inficere computeren med virus. Risikoen er størst, hvis computer og programmer ikke er opdateret, men der findes også trusler, som udnytter sikkerhedshuller, der endnu ikke er rettet. Tjek derfor at sikkerhedsniveauet i computerens browser er indstillet, så man altid bliver spurgt, inden der overføres informationer, filer eller programmer til computeren.

 

7. Undgå åbne Wi-Fi

Tilgå kun åbne Wi-Fi som er beskyttet med kryptering, og som kræver kode. Hackere kan forsøge at tilgå jeres computere ved at oprette et falsk Wi-Fi med samme navn, som et uskyldigt Wi-Fi. Tilslutter I jeres computere til et falsk Wi-Fi, kan hackeren få adgang til jeres systemer, da man er direkte forbundet.

 

Udover ovenstående råd skal man selvfølgelig altid bruge sin sunde fornuft. Modtager man en mail eller ser en webannonce med et tilbud, der lyder for godt til at være sandt, er det sikkert også tilfældet! Vær kritisk og tænk over hvilke informationer man deler og hvordan. IT-sikkerhed er ikke længere noget, virksomheder kan vente med at få styr på. Søg eksperthjælp hvis I er i tvivl om noget. Med Managed Security sikrer I virksomhedens computere og data optimalt, og vores hotline står til jeres rådighed – læs mere om vores løsninger her.

 

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 70266900 

Du kan også læse mere om vores IT-sikkerhedsløsninger her