7 gode råd til bedre IT-sikkerhed

 

Har din virksomhed styr på IT-sikkerheden? I takt med digitaliseringen ser vi en eksplosiv vækst i IT-kriminalitet, og hver dag rammes nye virksomheder af hacking og ondsindet malware. Cybertruslen vedrører alle virksomheder, uanset størrelse. Vi giver her 7 konkrete råd til bedre IT-sikkerhed i din virksomhed.

Råd til bedre IT-sikkerhed i virksomheder

 

1. Opdater IT-systemer og programmer

Kendte sårbarheder i styresystemer, apps og programmer bliver ofte udnyttet af hackere. Derfor bør du altid sørge for at holde disse opdateret. Det er især vigtigt, at internetbrowsere- og udvidelser som Java, Adobe osv. holdes opdateret. Med Safe Work Space opdateres din computer automatisk. Du kan læse mere om Safe Work Space her.

 

2. Installer antivirusprogram

Installer altid en sikkerhedspakke der som minimum indeholder en firewall, et antivirus program, et spamfilter og et phishingfilter. Det er ligeledes vigtigt, at din sikkerhedspakke hele tiden holdes opdateret. Safe Work Space benytter antivirus fra BitDefender, som er en af verdens bedste udbydere. 

 

3. Tag backup

Backup er ligesom en forsikring; man håber aldrig at få brug for den! Nogle informationer kan være altafgørende for din virksomheds økonomi og troværdighed, og det kan derfor have store konsekvenser, hvis dit data mistes eller kommer i de forkerte hænder. Med Secure Drive kan du nemt og sikkert tage backup af din virksomheds data. Dit data opbevares i et certificeret dansk datacenter, og al trafik mellem klient og server sker krypteret. Du kan læse mere om Secure Drive her.

 

4. Brug gode kodeord

Beskyt adgangen til din virksomheds PC’er, smartphones og tablets med adgangskoder. Brug lange passwords med både tal, tegn og bogstaver. Skift jævnligt password, og benyt forskellige passwords til forskellige tjenester. Derved undgår I, at afsløringen af et enkelt password, giver adgang til alle jeres tjenester. Dine passwords bør ikke indeholde din fødselsdag, navnet på dit kæledyr og lignende.

 

5. Pas på falske e-mails

Pas på falske e-mails (phishing). Du bør aldrig klikke på links eller vedhæftede dokumenter i e-mails, som du ikke er 100% sikker på kommer fra en troværdig kilde. Husk at man ikke kan være sikker på, at en e-mail rent faktisk kommer fra den, der står som afsender! IT-kriminelle benytter ofte SKAT, banker, postvæsnet m.v. som afsender på falske e-mails. Vi anbefaler derfor, at din virksomhed benytter et avanceret spamfilter-system, der fjerner spammails, inden de rammer jeres indbakker.

 

6. Indstil sikkerhedsniveau i browser

Et besøg på en hjemmeside kan inficere din computer med virus. Risikoen er størst, hvis din computer og programmer ikke er opdateret, men der findes også trusler, som udnytter sikkerhedshuller, der endnu ikke er rettet. Tjek derfor at sikkerhedsniveauet i computerens browser er indstillet, så du altid bliver spurgt, inden der overføres informationer, filer eller programmer til computeren.

 

7. Undgå åbne Wi-Fi

Tilgå kun åbne Wi-Fi som er beskyttet med kryptering, og som kræver kode. Hackere kan forsøge at tilgå din computer ved at oprette et falsk Wi-Fi med samme navn, som et uskyldigt Wi-Fi. Tilslutter du din computer til et falsk Wi-Fi, kan hackeren få adgang til dit system, da man er direkte forbundet.

 

Udover ovenstående råd skal du selvfølgelig bruge din sunde fornuft. Modtager du en mail eller ser en webannonce med et tilbud, der lyder for godt til at være sandt, er det sikkert også tilfældet! Vær kritisk og tænk over hvilke informationer du deler og hvordan. IT-sikkerhed er ikke længere noget, virksomheder kan vente med at få styr på. Søg eksperthjælp hvis du er i tvivl om noget. Med Safe Work Space sikrer du virksomhedens computere og data optimalt, og vores hotline står til jeres rådighed – læs mere om vores løsninger her.

 
 
IT-sikkerhed i virksomheder

EN DEL AF TD-K

 
 

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 70266900 eller på info@safeworkspace.dk